Polievka z japonskej bielej reďkovky, zázvoru a cibule na kašeľ
Tento recept je vhodný tak ako prevencia nachladnutí alebo aj pri prvých príznakoch a problémoch. Uvoľňuje kašeľ, pôsobí proti bolesti, slabosti a apatii v dôsledku nachladnutia. Vyháňa chlad a vietor z tela.
Ingrediencie:
- 3 hrnčeky (750 ml) vody
- 1 stredne veľká japonská biela reďkovka (Daikon), nakrájaná na malé kúsky
- 1 polievková lyžica (15 g) nakrájaného čerstvého zázvoru
- Nakrájaná väčšia cibuľa alebo 6 malých jarných cibuliek
Postup:
V dostatočne veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Vložte do nej reďkovku a varte na stredne silnom ohni, pokiaľ reďkovka nezmäkne (cca 20 min.).Pridajte do hrnca nakrájanú cibuľu a zázvor. Stíšte plameň a varte na miernom ohni, pokiaľ sa neodparia dve tretiny vody cca 10 min).
Pochutnajte si s radosťou ešte pokiaľ je polievka horúca.
Dobrú chuť 🙂